KFUM Sporthall, Jönköping
11 oktober 2019
20:15

Referat: KFUM Jönköping - Månsarps IBK

Första lokalderbyt avklarat, tyvärr sett med våra ögon förlust. Första perioden inleds med att KFUM vinner tekning och har sedan bra tryck inledande 5 minuterna. De hittar en helt ensamstående kille framför Adam som fick inleda med att briljera. Bra jobb att vi hann åter och avvärja returen. Hemmalaget har 3-0 i skott innan vi får första avslut, matchen är jämn men KFUM´s avslut har mer krydda och träffar både stolpe och ribba. Till sist kommer även 1-0 och det är inte ologiskt på tiden 14:37. Vi lyfter oss och på 19:37 kommer kvittering till 1-1 på skott av Jesper Persson, skottet tar en fot i mängden in i mål. Att vi enbart har 1 mål i baken får vi tacka Adam för.

Andra perioden börjar vi mycket bra, 3 byten på raken har spel i anfall och hittar några bra avslut. KFUM har mycket svårt att freda sig men en billig utvisning för otillåten trängning drabbar oss och Bastian Blychert får 2 minuter. Min bild är nog att den var lite retroaktivt för några tidigare förseelser som var grövre. KFUM gör i PP 2-1 tid 5:07. Nu blir det lite mer avvaktande på plan några minuter. Därefter blir bilden lite mer tuffare på plan, Jonathan Persson gillar inte "Bacon", det märks och de hade ett gruff framför Adam i första perioden där de hittade varandra. När sedan KFUM är på väg igenom mot vårt mål väljer hemmalagets spelare en onödig väg och springer rakt på Adam och målburen. Fanns många bättre alternativ till löpning där och killen får givetvis 2 minuter för hårt spel. Vårt PP sker utan några avslut på mål, rullar mycket boll men något för sakta och inga lägen. Istället med fullt manskap kommer 3-1 för hemmalaget tid 14:25. En av våra bättre sekvenser kommer sedan och när Anton Pettersson trycker in en lite studsande retur som dansat på mållinjen och snuddat stolpen får vi nytt hopp. Markus Axelsson assisterar på den och det var nära den dansade in men Anton gjorde skillnaden. Att sedan Mattias Kristensson får målet är nog gudomligt, han var ju inte ens på plan men men. 17:44 kommer 4-2 och sen sker en intern uppgörelse som slutar med 2 minuters utvisning och hårt spel på Markus Axelsson tid 19:35. Snyggt jobb av KFUM att klara sig från utvisning där, tror de var mest förvånade själva att de inte fick nån utvisning. Perioden slut och 2 mål upp.

Period 3 börjar vi en man kort och det kostar ytterligare ett mål, 5-2 på 1:28. Lite avslaget en stund fram tills Jakob Andersson gör matchens soloräd, tar boll lågt i egen zon och kör slalom mellan försvaret och med enhandsfattning hittar han en liten lucka på keepern som följsamt låg men hade en bolls lucka under armhålan. Grymt snygg reducering och 5-3 på tiden 4:26. Vi får momentum och KFUM tar time out 9:07 och det var ur hemmalagets perspektiv rätt. 11:33 får vi nytt PP, spelar lite bättre än första men hittar inte nät. 16:01 tar vi time out, för övrigt var vi på 2 femmor från början av 3e perioden. När vi sedan tar ut Adam och går 6 man med tom bur kommer snabbt 6-3 på 18:17. Killarna försöker straxt igen 6 man med tom bur och Markus Axelsson lyckas sätta 6-4 på pass från Bastian tid 18:42. Tek och Adam ut igen, nu hittar Rasmus Nilsson nät med stänkare hela vägen från Öland, assist Markus Axelsson på tiden 19:34. På tek sticker Adam ut för fjärde gången, blir lite rörigt och tiden tickar snabbt, med fem sekunder kvar får vi frislag i mittzon, händer inte mycket mer och matchen slutar 6-5.

Sammanfattningsvis gör Adam en bra match, KFUM hetare i avsluten och effektivare i PP. Markus 3 poäng är också plus. Vår laginsats är bra men hittade inte fram till mål på skotten, KFUM täckte bort många skott. Vi åker dit på mindre bra andraperiod och lite motiga domslut. Men de var 50/50 så när man hamnar där i de situationerna så kan de sluta med utvisning eller frias. Vi hade nån som borde vart utvisning som friades så helhetsmässigt får man ändo se det som "even". Matchen var underhållande och en stark forcering i slutet, nu måste vi ladda om och hoppas ni alla kommer för nästa match då Gränna AIS kommer till borgen kommande fredag.

Resultat 6-5: (1-1, 3-1, 2-3)
Skott: 25-17 (9-5, 9-5, 7-7)
Utvisningar: KFUM 2x2, MIBK 2x2